Over ons

Sociaal Twente is een persoonlijk initiatief van psychologe Daphne Voorhuis, die als bestuurslid verbonden is aan de Coöperatieve Zorgondernemers Twente. Deze Coöperatie is een samenwerkingsverband, waaraan diverse zelfstandige zorgverleners verbonden zijn. Deze diversiteit betekent dat praktisch alle doelgroepen binnen de Jeugdwet en WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) bediend kunnen worden op het gebied van individuele begeleiding en ondersteuning. Overal zijn mensen te vinden die op de één of andere manier aangewezen zijn op begeleiding of ondersteuning. De Missie van de Zorgondernemers kun je het best omschrijven als: Het bieden van professionele, resultaatgerichte en flexibele trajecten, voor mensen die begeleiding of ondersteuning nodig hebben ter verbetering van zelfredzaamheid op alle levensgebieden.

Het ontstaan van Sociaal Twente

Daphne liep al langer rond met het plan om iets speciaals te doen voor mensen die veel tegenslagen te verwerken hebben gekregen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld ook om mensen die (niet door eigen schuld) het financieel heel erg moeilijk hebben. Toen één van haar cliënten zijn vakantiegeld aan moest spreken om de uitvaartkosten van een familielid te kunnen betalen kwam het idee om gratis vakanties aan te bieden, in een stroomversnelling. In eerste instantie werd opgestart met de pilot “Sociaal Vasse”. De reacties daarop waren dermate positief, dat “Vasse” inmiddels is uitgegroeid tot de Stichting “Sociaal Twente”, met bestuursleden uit Vasse en met collega’s van Zorgondernemers Twente. Door het samenwerkingsverband kon het aantal vakantielocaties worden uitgebreid naar vijf (Oldenzaal, Haaksbergen, Almelo, Rossum en Vasse). In 2020 komt er een nieuwe vakantielocatie van Sociaal Twente bij, namelijk Borne/Hertme/Zenderen. Kultushus Borne heeft de taak van locatiebeheerder op zich genomen, met dank aan Laura Reymer. De gastgezinnen komen vooralsnog uit het netwerk van de Coöperatieve Zorgondernemers Twente. De uiteindelijke doelstelling is, om in de toekomst alle 14 Twentse gemeenten bij het initiatief te betrekken.

Meer info Sociaal Twente

  • Bent u geïnteresseerd in ons volledige beleidsplan met nadere info over onze organisatie, contactpersonen, locatiebeheerders, visie en doelstellingen , klik dan hier.
  • Er is ook veel informatie te vinden op onze facebookpagina –  www.facebook.com/sociaaltwente
  • Heeft u geen behoefte om alles te lezen, maar wilt u ons graag financieel ondersteunen, klik dan hier.Donateur worden
  • Wilt u onze flyer lezen? Klik dan hier.
  • Of gewoon een vraag? Klik dan hier voor ons digitaal contactformulier